RECORD

Vier sporen kunnen tegelijk worden opgenomen met een professionele AD/DA Converter van Universal Audio met de Neve 1073 of Manley Vox plugin.

UAD Apollo X4 en Neve 1073 Unison plugin

Professionele recordings voor close harmony zang, saxofoonkwartet of blazers worden met maximaal vier AKG C414 XLS microfoons opgenomen. Met vier koptelefoons en een koptelefoonversterker is ook monitoring mogelijk. Zo kun je jezelf horen maar ook met een backingtrack meezingen of spelen. Deze microfoons zijn matched pairs waardoor ook live recordings in een zaal tot de mogelijkheden behoren.

mid side opstelling in een zaal voor stereo opnamen (monocompatible)

Het opnemen kan met de professionele Sony WM D6C. Omgekeerd kan ook een analoge cassette worden gedigitaliseerd. De snelheid van de tape is aanpasbaar. Nabewerking en herstellen behoort ook tot de mogelijkheden. bijv ruis onderdrukken.

Digitaliseren van cassettebandjes

Ribbon Microfoon

Een Ribbon microfoon heeft mooie eigenschappen voor opnamen. Het geeft een warmere klank omdat de transiënten worden afgevlakt. Tijdens mijn opleiding heb ik zelf een ribben microfoon gemaakt. Het proces wordt in onderstaande film getoond.